Psychologie & Gezondheid

To Be 1 richt zich op de diagnose en behandeling van klachten op het gebied van psychische gezondheid. Daarbij maken wij een onderscheid tussen angststoornissen, stemmingsstoornissen, psychosomatische klachten, impulscontroleproblemen en overige problemen.

Bij over psychische klachten kunt u onder meer denken aan  (sociale) angst- en paniek, posttraumatische stressstoornis (PTSS), stemmingsproblemen (zoals depressie), complexe rouw, ‘burn-out’ en somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK).  Ook met vragen op het gebied van systeem- en relatieproblematiek kunt u bij To Be 1 terecht.

To Be 1 heeft doelbewust geen contract met verzekeringsmaatschappijen. Dat betekent dat de kosten van de behandeling voor eigen rekening van de betrokkene(n) of de opdrachtgever (bij voorbeeld werkgever) zijn.

Psychodiagnostiek

Psychodiagnostiek is een belangrijk onderdeel van de behandeling van psychische klachten.

Individuele behandeling

Individuele behandeling vindt plaats in de vorm van gesprekken en opdrachten, aangevuld met oefeningen voor de dagelijkse werkpraktijk en thuis.

Groepsbehandeling

De groepsbehandeling vindt plaats in de vorm van groepsbijeenkomsten, aangevuld met op maat gemaakte oefeningen en opdrachten’ voor de dagelijkse werkpraktijk en thuis

Mindfulness

Mindfulness is een training om de aandacht te richten op wat er zich hier en op dit moment voordoet. Daar zijn waar je bent, met onverdeelde aandacht.