Afhankelijk van de vraag (geschiktheid- of potentieelbeoordeling, sterkte-zwakteanalyse, talentenscan, loopbaanmogelijkheden, etc.), de beoogde opbrengsten en het insteekniveau, bieden we op het vlak van assessment een aantal scenario’s die variëren van een volledig assessment, verkort assessment, groepsassessment tot e-assessment. Bij specifieke vragen richten we een assessment op maat in. Daarnaast is het mogelijk de assessmentopties in combinatie in te zetten. Uiteraard geven we u graag advies zodat u de juiste keuzes kunt maken.

Individueel assessment

Het individueel assessment geeft inzicht in competenties en ontwikkelpunten in relatie tot een specifiek functie- of competentieprofiel. Doel is om snel en onderbouwd inzicht te krijgen in de geschiktheid voor een bepaalde functie en/of individuele sterktes, zwaktes en ontwikkelpotentieel. Het individueel assessment neemt één dag in beslag en vindt plaats op de locatie van To Be 1.

Groepsassessment

Het groepsassessment wordt ingezet voor een team of specifieke groep binnen een organisatie. Afhankelijk van de opzet en geselecteerde tests kan het een algemeen inzicht geven in een teamprofiel, bijvoorbeeld op het gebied van werkstijl, stijl van leidinggeven of communiceren. Doel is om snel en onderbouwd inzicht te krijgen in een persoonlijk- en groepsprofiel. Met behulp van het groepsassessment kunnen kwaliteiten, talenten en gaps van teams of groepen binnen organisaties doorgelicht worden. Het groepsassessment kan gecombineerd worden met psychologische interviews. De resultaten worden afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever gepresenteerd in een rapport op maat of automatisch gegenereerd rapport. Het rapport wordt persoonlijk met de opdrachtgever nabesproken.

e-Assessment

Het e-assessment is een online assessment, waarmee organisaties snel en kostenefficiënt een genuanceerd beeld krijgen van een individueel- en/of groepsprofiel, bijvoorbeeld in termen van sterktes en zwaktes. Het e-assessment wordt ingezet bij diverse vragen voor functies met een relatief laag afbreukrisico die in een kort tijdsbestek, met een beperkt budget en/of relatief grote aantallen moeten worden beantwoord. Het e-assessment is op de vraagstelling afgestemde testserie, die kan bestaan uit capaciteitentests, persoonlijkheidsvragenlijsten, tests voor loopbaanwaarden, werk-, communicatie- en/of leiderschapsstijl. Indien gewenst kan gekozen worden voor een extra e-assessmentinstrument, namelijk 360 graden feedback voor inzicht in gedrag. De resultaten worden gepresenteerd in een automatisch gegeneraliseerd (groeps)rapport. Het e-assessment neemt, afhankelijk van de vraagstelling, maximaal 3 uur in beslag en vindt plaats op de locatie van de klant. Optioneel kan gekozen worden voor een persoonlijke (telefonische) nabespreking van de resultaten.