Psychologie van Arbeid & Organisatie

Bewuste en weloverwogen keuzes maken, vanuit een stevig fundament. Het zelfbewustzijn van teams en teamspelers vergroten. Eruit halen wat er in zit, doen waar je als organisatie, team of individuele medewerker goed in bent, dan werk je vanuit je hart.

To Be 1 beschikt over een keur aan producten, diensten en activiteiten die ingezet kunnen worden op het snijvlak van mens, werk en psychische gezondheid. We houden ons bezig met het doorlichten en ontwikkelen van organisaties, afdelingen, teams en individuele medewerkers. Afhankelijk van de vraag steken we op het gewenste niveau in.

Het gezond werken en leven, met passie en plezier staat voorop. Als professional, persoon en groep kunnen groeien, talenten ontwikkelen, bevlogen en gezond blijven (werken), dat is waar het om gaat. Dat betekent ook de regie voeren, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen werkplezier en gezondheid, richting durven te geven aan je eigen loopbaan.

Soms gaat het mis. Dan doen mensen dingen teveel die energie kosten. Of werken ze binnen een organisatie niet meer op een prettige en effectieve manier samen. Dat gaat op den duur fout. Wij zoeken naar oplossingen, het liefst preventief. Soms is ingrijpen nodig. Op die manier kunnen we er samen met alle betrokkenen voor zorgen dat mensen weer gezond kunnen functioneren en in staat zijn om het beste uit hun kunnen halen.

Assessment

Afhankelijk van de vraag, de beoogde opbrengsten en het insteekniveau, bieden we op het vlak van assessment een aantal scenario’s die variëren van een volledig assessment, verkort assessment, groepsassessment tot e-assessment.

Persoonlijke coaching

To Be 1 biedt individuele coaching aan. Deze coaching richt zich, afhankelijk van de vraag op competenties (vaardigheidsniveau verhogen), zelfreflectie vermogen (zelfkennis vergroten), of persoonlijke effectiviteit.

Teamcoaching

Soms loopt een team niet helemaal lekker, of heeft men behoefte aan een betere onderlinge communicatie en samenwerking. To Be 1 ondersteunt organisaties en team in het doorlichten en ontwikkelen van teams met aandacht voor individuele teamleden.

Studie-, beroeps- en loopbaankeuzeadvies

To Be 1 richt zich op diagnostiek, begeleiding en advisering bij studie-, beroeps- en loopbaankeuzes.

Training op maat

To Be 1 is gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van groepstrainingen en workshops op maat, voor diverse doelgroepen. Deze trainingen en workshops richten zich, afhankelijk van de vraag en insteekniveau, op professioneel leidinggeven, klantgericht handelen, communicatievaardigheden, verzuimmanagement, stressmanagement, vitaal ouder worden, commerciële vaardigheden, STAR-interviewtechniek, onderhandelen, etc.

Organisatieadvies

Op organisatieniveau denken we vanuit een psychologisch oogpunt graag met u mee over HRM/HRD vraagstukken.